Renster informatie

Rozemarijn Ammerlaan

Rozemarijn Ammerlaan

Leeftijd 20
Woonplaats De Lier, Nederland
Hobby's Koken en wandelen
Favoriete eten Appels
Opleiding Mechanical Engineering - TU Delft
Vorig team Rogelli Gyproc APB

Mijn ambitie voor 2020 is een top 15 in het algemeen klassement van de Lotto Thüringen Ladies tour en in het Europees Kampioenschap tijdrijden U23.

Ik droom van het winnen van het wereldkampioenschap tijdrijden en van het afronden van mijn studie.

Introductie

De wereldkampioene tijdrijden voor junioren in 2018 had in 2019 jaar een van ‘ups-and-downs’. Ze brak namelijk haar elleboog in haar tweede wedstrijd van het jaar.

"Er gebeurde veel in mijn eerste jaar bij de elite-rensters. Ik reed mijn eerste grote klassieker met de Omloop het Nieuwsblad, gevolgd door een elleboogbreuk, heb afgezien in grote pelotons en het was mentaal en fysiek leren en lessen meenemen naar mijn volgende jaar."

"Mijn mooiste herinnering van 2019 was de Lotto Thüringen Tour waar ik meezat in een lange ontsnapping en er mijn eerste top 10 notering behaalde in een UCI-wedstrijd. Omdat we allemaal nog zo jong zijn, ervaren we allemaal hetzelfde en het is leuk dat we dat kunnen delen en elkaar helpen."

"Deze winter wil ik hard werken aan mijn behendigheid om beter in een groot peloton te rijden en meer bergop trainen. In 2020 zullen we meer UCI en Worldtour-wedstrijden rijden wat zwaar zal worden maar ik ben er zeker van dat we ons zullen tonen als team. Mijn droom is om ooit weer een regenboogtrui te dragen!"

Laatste nieuws

Onze partners

Meer informatie