Renster informatie

Emily Wadsworth

Emily Wadsworth

Leeftijd 21
Woonplaats Oxford, Groot-Brittanië
Hobby's Mijn eigen YouTube met mijn eigen vlogs
Favoriete eten Chocolade en als ik verstandig ben (en dat ben ik): pap
Opleiding Fulltime wielrenster
Vorig team Brother UK Tifosi

Ik heb deze winter hard aan mijn kracht gewerkt dus ik hoop mee te doen in de sprints van een peloton van wereldklasse. Ik zou ook graag geselecteerd willen worden voor het EK onder 23 in september. 

Ik wil graag profrenster zijn, tegen de beste rensters ter wereld rijden en wedstrijden winnen! Maar aan het eind van de rit wil ik gewoon gelukkig zijn en me omringen met positiviteit. Zo lang ik gelukkig ben, valt de rest ook op zijn plaats. 

Introductie

Emily is 20 jaar en ze komt uit Oxford in Groot-Brittannië. Ze is de oudste van vier kinderen. Haar twee zusjes en broertje koersen ook. Emily startte met MTB en veldrijden toen ze 10 jaar was. 

"Mijn vader koerste toen en ik was er altijd bij en op die manier kreeg ik er zin in. Er waren weinig meisjes dus ik koerste vooral tegen de jongens en het leukste was dat ik nu en dan van ze kon winnen ;-)."

Tussen haar 15e en 18e lag haar focus vooral op het mountainbiken en ze was lid van het Britse nationale team als junior.

"Ik reed Wereldbekerwedstrijden en kampioenschappen overal ter wereld en het was een geweldige ervaring. Toch voelde ik dat het wegwielrennen me beter lag toen ik dat af en toe ook deed. Ik besloot na de vorige winter om vooral weg wielrennen te doen en het was zeker de beste beslissing."

"Mijn favoriete wegwedstrijd in 2019 was de Tour de Yorkshire. Het was een zeer zware wedstrijd maar ik koerste er met de wereldtop en het was een mooie ervaring waarna ik nog meer 'honger' kreeg om zulke mooie wedstrijden te kunnen rijden in de toekomst. Mijn eerste grote wedstrijd in België was de Brabantse Pijl waar ik 30e werd. Misschien geen groots resultaat maar daar wist ik zeker dat ik een renster wil zijn voor dit type wedstrijd."

"Ik hou dus van de klassieke wedstrijden waar ook kasseien en korte steile hellingen te vinden zijn. Ik heb een goed eindshot na een zwaardere wedstrijd maar ik heb zeker nog veel te leren. Ik verwacht vele uitdagingen, nieuwe situaties en nieuwe wedstrijden om te kunnen verbeteren als renster én als persoon."

Emily beloofde ons om tegen het einde van het jaar Nederlands te spreken.

Laatste nieuws

Onze partners

Meer informatie