Renster informatie

Charlotte Kool

Charlotte Kool

Leeftijd 21
Woonplaats Kortenhoef, Nederland
Hobby's Bakken
Favoriete eten Pannenkoeken
Opleiding HBO Build Environment- Project Management
Vorig team Jan van Arckel

Mijn ambitie voor 2020 is om mijn vooruitgang van vorig seizoen voort te zetten en uit te breiden samen met mijn teamgenoten.

Ik droom van het winnen van een WorldTour wedstrijd.

Introductie

Charlotte is 20 jaar en ze komt uit Kortenhoef, een dorp op een 30-tal minuten van Amsterdam. Zoals vele Nederlandse wielrensters was ze eerst schaatser.

"Ik heb altijd aan wielrennen gedaan in de zomermaanden vanaf mijn 11e jaar. Twee jaar geleden heb ik beslist om mij 100% op het wielrennen te focussen. Ik moest ook hard werken voor het schaatsen om resultaten te halen maar ze waren niet zo goed als ik zou willen. In het wielrennen lukt me dat wel. De beslissing was alleszins de goede want ik kan nu in de wintermaanden meer focussen op mijn studies."

Na tegenslag in het voorjaar liet ze later in het jaar zien dat ze in staat is om mooie resultaten te behalen. Het hoogtepunt was haar tweede plaats in de MerXem Classic waar ze Ronde van Vlaanderen winnares Coryn Rivera net voorbleef.

"Alles viel eindelijk in de juiste plooi.  Ik ben vooral enorm gegroeid als renster en daarvoor wil ik mijn club Jan van Arckel bedanken. Met dit nieuwe UCI-Team voor U23 rensters hoop ik mij ten volle verder te ontwikkelen maar ik heb er vertrouwen in dat ze me willen helpen op- en naast de fiets."

Laatste nieuws

Onze partners

Meer informatie